Procountor nojaa muiden ohjelmistojen tavoin ekosysteemin tarjoamiin tekoälyratkaisuihin

Useat yritykset hakevat kasvua alustatalouden periaatteisiin pohjaten. Finagon kehitysjohtaja Lauri Lehtosen mukaan erilaisia tekoälyä sisältäviä ratkaisuja on ollut tilitoimistoalalla tuotannossa jo muutamia vuosia, mutta ne ovat olleen niin sanottuja ”räätälöityjä” toteutuksia. Ensimmäiset yleisesti saatavilla olevat ratkaisut ovat nyt ilmestyneet markkinoille ja ovat tulossa osaksi taloushallinnon sovelluksia jo tänä vuonna.

”Tekoälyn hyötyinä voidaan nähdä esimerkiksi uudet oivallukset, palvelutason nostaminen ja prosessien nopeuttaminen.”

Procountorilla panostetaan muun muassa tuntikirjauksiin ja käyttökokemuksen parantamiseen tämän vuoden aikana. Vielä 2020-luvulle asti ulottuvalla Procountorin kehittämisen roadmapilla ei näy tekoälyn tulevan ”talon sisältä” mukaan kehityksen alle.

Procountor ei kehitä omaa tekoälyä

Kirjanpitäjän työnkuva muuttuu

Tulevaisuuden kirjanpitäjälle nopeat sormet ja lyömätön virhetarkkuus eivät ole enää ne keskeisimmät edellytykset, vaan työnkuva tulee muuttumaan. Kirjanpitäjän tuottama arvo ei tulevaisuudessa liity niinkään tositteiden tallentamiseen vaan talouden kokonaisvaltaiseen ymmärtämiseen ja konsultointiin. Erilaisia osaamisprofiileja tilitoimistoalan ammattilaisilla voi olla esimerkiksi neuvonantaja, ertyisasiantuntija tai prosessi- ja järjestelmäkonsultti. 

”Kirjanpitäjä hoitaa työnsä siten että lakien ja asetusten edellyttämät asiat toteutuvat ja stereotyyppi tositteita päivästä toiseen tallentavasta kirjanpitäjästä on vanhentunut. Manuaalisen työn karsiminen lienee yleisin, perinteinen vastaus automaation hyötykeskusteluun, samoin kustannussäästöt.”

Kirjanpitäjien työnkuva muuttuu

FabricAI:n tekoäly toimii Procountorin kanssa

FabricAI on yhdistettävissä kaikkien nykyaikaisten kirjanpidon ohjelmistojen kanssa. FabricAI:n ensimmäinen integraatio rakennettiin Procountoriin muun muassa Procountorin nykyaikaisen ohjelmistorajapinnan ansiosta. Ohjelmistot käyttävät rajapintoja tietojen reaaliaikaiseen ja saumattomaan vaihtamiseen. Tiedot haetaan tietyssä muodossa ja palautetaan tekoälyn käsittelemänä takaisin kohde ohjelmiston vaatimassa muodossa.

”Asiakkaan näkökulmasta automaatio ja tekoäly tuovat laadukkaat ja kohtuuhintaiset taloushallinnon palvelut yhä paremmin pk-yritysten saataville. Kustannustaso taloushallintopalveluissa laskenee, ja kun tekoälyä päästään kunnolla soveltamaan vaikkapa verotuksessa ja juridiikassa, tarjolla on entistä edullisempia ja laadukkaampia asiantuntijapalveluja.”

toteaa Finagon kehitysjohtaja, Lauri Lehtonen

Perusteellisen tutkimisen jälkeen emme löytäneet FabricAI:n lisäksi muita tekoälyratkaisuja, jotka toimivat yhdessä Procountorin kanssa. Lehtosen mainitsemista ”räätälöidyistä” ratkaisuista ei ole myöskään kovin paljoa tietoa saatavilla julkisista lähteistä.

Tiedätkö FabricAI:n lisäksi muita tekoälyratkaisuja, jotka toimivat Procountorin kanssa?

Kerro toki meillekin, kuulisimme näistä mieluusti lisää!

FabricAI:n tekoäly toimii yhdessä Procountorin kanssa

KIRJANPIDON TEKOÄLYN KÄYTTÖÖNOTTO ON HELPPOA JA NOPEAA.

FabricAI toimii kirjanpito-ohjelman rinnalla. Käyttöönotto ei vaadi kirjanpito-ohjelman vaihtamista tai muita investointeja. Ota meihin yhteyttä niin katsotaan yhdessä miten yrityksenne kirjanpidon prosesseja voitaisiin tehostaa parhaiten.

Sovi etätapaaminen