Mediatiedote 08.04.2020

Tamperelainen tekoälyä kehittävä startup FabricAI Oy varmisti kasvurahoituksen.

Suomalainen kirjanpidon tekoälyä kehittävä FabricAI Oy on saanut merkittävän kasvurahoituksen toimintansa kehittämiseen. Rahoituskierros koostuu Visman pääomasijoituksesta sekä Business Finlandin T&K lainasta. Rahoitus käytetään kasvun vauhdittamiseen, tuotekehitykseen sekä kansainvälistymiseen.

Vuonna 2018 perustetun FabricAI Oy:n kehittämä tekoälysovellus automatisoi ostolaskujen käsittelyn. FabricAI:n asiakkaina on Suomen suurimpia tilitoimistoja, yrityksiä sekä julkisen sektorin toimijoita. Tällä hetkellä tekoälysovelluksella käsitellään yli 400 suomalaisen yrityksen ostolaskut. FabricAI työllistää 6 henkilöä.

Tämä on myös vahva luottamuksen signaali yrityksemme visiota ja kehittämäämme tekoälyä kohtaan. Jarkko Tolvanen, FabricAI Oy

”Rahoituksella on suuri merkitys sekä yritykselle että työntekijöillemme. Tämä on myös vahva luottamuksen signaali yrityksemme visiota ja kehittämäämme tekoälyä kohtaan. Saamamme rahoitus tarjoaa meille mahdollisuuden panostaa aikaisempaa enemmän tuotekehitykseen ja vauhdittaa mahdollisimman pitkälle automatisoidun taloushallinnon vision toteutumista”, kertoo FabricAI:n toimitusjohtaja Jarkko Tolvanen.

“Olemme viimeisen vuoden aikana varmistaneet tekoälyn hyödyt asiakkaidemme kanssa tuotantokäytössä. Seuraavat askeleet tulevat olemaan markkinoinnin aloittaminen ja toiminnan skaalaaminen Suomessa ja ulkomailla”, jatkaa Tolvanen.

FabricAI on markkinoiden edistyksellisin ratkaisu tekoälyn soveltamisessa taloushallinnon automaatioon. Juha Mäntylä, Visma Finland Holding Oy

Visma päätti tukea FabricAI:n kehitystä sijoituksella ja tulemalla mukaan vähemmistöosakkaaksi. “FabricAI on markkinoiden edistyksellisin ratkaisu tekoälyn soveltamisessa taloushallinnon automaatioon. Haluamme tukea suomalaista tekoälyosaamista ja auttaa sitä pääsemään myös kansainvälisille markkinoille. Olemme vakuuttuneet FabricAI:n tiimin ainutlaatuisesta osaamisesta ja uskomme, että FabricAI:lla on erinomaiset mahdollisuudet kasvaa nopeasti Suomessa ja kansainvälisesti. FabricAI pystyy tuottamaan merkittävää lisäarvoa Visman lähes miljoonan asiakkaan ekosysteemille”, toteaa Visma Finland Holdingin hallituksen jäsen Juha Mäntylä.

Visman lisäksi FabricAI:n sijoittajiin lukeutuu Suomen johtaviin tilitoimistoyrityksiin kuuluva Tilipalvelu Rantalainen Oy. Tilipalvelu Rantalainen Oy sijoitti FabricAI:n kesällä 2019. “Olemme Rantalaisella kokeneet FabricAI:n hyödyt omakohtaisesti ostolaskujen käsittelyn automatisoinnissa. On hienoa, että Visma vakuuttui FabricAI:n osaamisesta ja asenteesta ja lähti tukemaan yrityksen kansainvälistymistä”, toteaa johtaja Kimmo Martikainen Rantalaiselta.

Olemme Rantalaisella kokeneet FabricAI:n hyödyt omakohtaisesti ostolaskujen käsittelyn automatisoinnissa. Kimmo Martikainen, Tilipalvelu Rantalainen Oy

“Visman ja Rantalaisen mukaantulon jälkeen meillä on nyt kasassa taloushallinnon automatisoinnin dream-team, jonka avulla pääsemme kehittämään FabricAI:n tekoälystä kansainvälistä standardia kirjanpidon tekoälylle”, toteaa Jarkko Tolvanen.

Lisätietoja:
FabricAI Oy
JARKKO TOLVANEN, toimitusjohtaja
+358 50 5219152
jarkko@fabricai.fi