Tiedote 2.12.2020

FABRICAI EDISTÄMÄSSÄ TALOUSHALLINNON AUTOMATISOINTIA NORJASSA.

FabricAI ja Norjan johtaviin kirjanpitosovelluksien kehittäjiin lukeutuva Tripletex AS julkaisivat lokakuussa 2020 yhteistyössä toteutetun Bilagsfabrikken.ai -palvelun. Palvelun tarkoitus on automatisoida ostolaskujen käsittelyä tekoälyn avulla. Bilagsfabrikken -palvelu hyödyntää FabricAI Oy:n kehittämän tekoälyä, joka on tehostamassa jo yli 1 300 suomalaisen yrityksen ostolaskuprosessia.

Vaikka palvelun julkaisusta on kulunut vain muutama kuukausi, Bilagsfabrikken on herättänyt paljon kiinnostusta Norjan markkinoilla. Muun muassa Norjan suurin talousalan ammattilehti, Finansvisen uutisoi Bilagsfabrikken.ai:n nostavan ostolaskujen käsittelyn tehokkuuden taivaisiin.

”Bilagsfabrikken.ai:n avulla ostolaskujen käsittelyyn kuluva aika putoaa keskimääräisestä 180 sekunnista jopa 2 sekuntiin per ostolasku.”, kertoo Tripletexin toimitusjohtaja Hege Oustad

Palvelun julkaisun myötä Tripletex on Norjan markkinoiden ensimmäinen toimija, joka tarjoaa asiakkailleen tehokasta massakustoimoitavaa tekoälypalvelua.

Kohti automatisoitua taloushallintoa

Bilagsfabrikken.ai edistää osaltaan taloushallinnon automatisoitumista Norjassa. Uusinta teknologiaa edustavan lisäarvopalvelun lisäksi Tripletexin tavoitteena on Bilagsfabrikkenin avulla nostaa verkkolaskujen hyödyntämismäärää asiakkaidensa parissa.

”Pohjoismaat ovat verkkolaskutuksen edelläkävijöitä, jonka myötä Pohjoismaissa voidaan tehokkaasti hyödyntää tekoälyä manuaalisten työtehtävien automatisoinnissa. Vuoden 2021 aikana tavoitteemme on laajentua Norjan lisäksi myös muihin Pohjoismaihin”, toteaa Tuukka Seeslahti.

FabricAI Oy

Kirjanpidon tekoälyä kehittävän FabricAI Oy:n tavoitteena on automatisoida ostolaskujen käsittely ja saattaa taloushallintoalalle aikaiseksi vastaava tuottavuushyppy, kuin mitä höyrykone teki teollisen vallankumouksen aikaan. FabricAI Oy:n kumppanuusvastaava Tuukka Seeslahti toteaa:

Haluamme rikkoa vanhahtavaa asetelmaa, jossa tehokkaimpien automaatioratkaisujen hyödyt ovat vain harvojen ja valittujen saatavilla.

FabricAI:n kehittämä AI Inside on uusinta sukupolvea edustava kustannustehokas tekoäly ostolaskujen käsittelyn automatisointiin. AI Inside mahdollistaa tekoälyn käyttöönoton järjestelmästä riippumatta, jonka myötä tekoälystä on tulossa yhä useampien organisaatioiden työkalu. AI Inside tekoälyä käytetään automatisoimaan jo yli 1 300 yrityksen ostolaskujen käsittelyä. Asiakkaiden joukossa on eri kokoisia yrityksiä, sovelluskehittäjiä sekä julkisen sektorin asiakkaita.

LISÄTIETOJA:

Tuukka Seeslahti, kumppanuusvastaava, FabricAI Oy

puh. 040 058 50128, tuukka@fabricai.fi

Tamperelainen FabricAI Oy automatisoi kirjanpidon mekaanisia työvaiheita tekoälyn avulla. Yrityksen kehittämä alustariippumaton tekoäly ostolaskujen käsittelyyn on lajissaan ensimmäinen Euroopassa. Sovelluksella tiliöidään yli 1 300 organisaation ostolaskut Suomessa ja Norjassa. FabricAI:n tavoitteena on laajentaa toimintaansa myös muihin Pohjoismaihin, joissa on toistaiseksi ainoina maailmassa riittävästi digitaalista laskuaineistoa tekoälyn laajamittaiseen käyttöönottoon. https://fabricai.fi/

Modernin tilitoimiston tunnusmerkit täyttää vain harvat tilitoimistot